2018. május 15. 09:43 - Danube Institute

Szülése előtt iránymutatást adott helyettesének Új-Zéland miniszterelnöke

jacinda_ardern.jpg

Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke szülési szabadsága előtt összefoglalta helyettese, Winston Peters kötelességeit.

Ardern, a jelenlegi miniszterelnök egy formális levélben összegezte helyettese, Winston Peters feladatait, amíg ő hat hetet születendő gyermekével tölt.

A szülés időpontja június 17-re van kiírva, és az eddig tervezettek szerint hat hetet fog szabadságon tölteni, de ez idő alatt is fog a kabinet és a kabinet bizottságaival foglalkozni.

Peters miniszterelnök-helyettes és a New Zealand First vezetője Ardern mellett jelent meg a május 14-i sajtótájékoztatón, amelyeket a miniszterelnök távollétében ő fog vezetni.

Mindketten elutasították a Newshub azon feltételezését, hogy a levél egy jó-magaviseleti szerződés lenne. Peters úgy fogalmazott: „A miniszterelnök és én együtt fogalmaztuk meg ezt a levelet, és bárki, aki mást állít, rosszindulatból terjeszt pletykát”.

A miniszterelnök a levélben kijelölte helyettese kötelességeit, amelyek többek között: a kabinet üléseinek és az általában a miniszterelnök által tartott bizottságok üléseinek tartása, a parlamentben a miniszterelnökhöz intézett kérdések megválaszolása, a kormány intézkedéseinek felügyelete.

Peters, aki egyébként külügyminiszter is, nem tervezi elhagyni Új-Zélandot miniszterelnök-helyettesi időszakában.

A hírt szemlézte: Őri-Kovács Márton

komment
süti beállítások módosítása