2018. április 11. 19:01 - Danube Institute

Erőszakhullám sújtja Londont

london_1.jpg

Több mint 50 ember halt meg Londonban erőszakos támadásokban az év kezdete óta, de a brit belügyminiszter mossa kezeit.

 

Nem a csökkenő rendőri létszám hibája a növekvő erőszak, új megközelítés szükséges: mondta az Egyesült Királyság belügyminisztere. A Telegraph vasárnapi számában Amber Rudd kijelentette, hogy az adatok nem támasztják alá azt az elképzelést, hogy a csökkentett létszám lenne a felelős a bűncselekmények számának megugrásáért. A Munkáspárt szerint a rendőrség emberszámba mindenképp tényező, és azzal gyanúsították meg Ruddot, hogy homokba dugja a fejét.

A legutóbbi incidens után egy nőt gyilkossági kísérlet gyanújával tartóztattak le, amikor egy férfit megkéseltek a Highbury és Islington állomásnál észak-Londonban.

A héten a kormány előáll egy új stratégiával a komoly erőszak ellen, beleértve egy „Veszélyes Fegyverek Törvénytervezetet” Angliának és Walesnek. Ez új szabályokat tartalmaz kések és savak birtoklására.

A törvénytervezet internetes késvásárlás-szigorítást javasol, illegálissá tenné a boxer és a zombi-kések birtoklását, valamint a legveszélyesebb maró anyagok eladását 18 éven aluliaknak.

Rudd szerint a kétezres évek elején nőtt a rendőrök létszáma, amikor az erőszakos bűncselekmények a legmagasabbak voltak.

A cikket szemlézte: Őri-Kovács Márton

komment
süti beállítások módosítása