2018. április 11. 14:01 - Danube Institute

A Facebook alapítóját is tanúként hallgatta meg a Szenátus

buborek.jpg

Mark Zuckerberg Facebook-alapító az amerikai Szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtt tanúskodott a közösségi média adatkezelési problémáiról – írja a CNN.

A meghallgatás célja a Facebook demokráciában játszott szerepének tisztázása és a felhasználói adatok titkosságának biztosítása – nyilatkozta John Thune, a Szenátus energiaügyi és kereskedelmi bizottságának elnöke.

A közösségi média céget az elmúlt hónapokban számos kritika érte, miután a Donald Trump megválasztásában is jelentős szerepet játszó, Cambridge Analytica nevű, adatkezeléssel foglalkozó vállalat több tízmillió Facebook-felhasználó adataihoz jutott hozzá törvénytelenül.

Ugyan Zuckerberg kifejezte elkötelezettségét a felhasználói adatvédelem mellett, egy sajtótájékoztatón hozzátette: cége soha nem lesz képes teljes mértékben megvédeni az internetes adatokat azoktól, akik illegálisan tervezik azokat felhasználni.

A szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtti meghallgatáson Zuckerberg a kaliforniai Dianne Feinstein szenátor kérdésére válaszolva kifejtette, hogy a vállalat olyan eszközöket fejlesztett ki, amelyek segítségével sikerült beazonosítani és eltávolítani hamis profilokat. Hozzátette, hogy ilyen, hamis identitású felhasználók nem csupán az idén, novemberben esedékes, úgynevezett félidős amerikai választások előtt bukkantak fel a portálon, hanem megjelentek a magyarországi, brazíliai, mexikói, pakisztáni és indiai voksolások előtt is.

Szemlézte: Istrate Dominik

komment
süti beállítások módosítása