2018. április 04. 19:01 - Danube Institute

Lövöldözés Tottenhamben: egy 17 éves lány belehalt sérüléseibe

walthamstow.jpg

Április harmadikán egy órán belül két lövöldözés is történt Londonban, az egyiknek egy 17 éves lány esett áldozatául, a másik miatt egy 16 éves fiú került kritikus állapotba.

A tizenéves lányt, Tanesha Melbourne-t egy golyó okozta sebbel találták meg Tottenhamben hétfő este, még a helyszínen életét vesztette. Három kilométerre onnan, Walthamstow-ban pedig két fiúra akadtak, az egyiknek ugyancsak lőtt sebe volt, a másiknak késszúrás okozta sérülései voltak.

Mindkét támadás aggodalomra ad okot, hiszen az utóbbi időben az erőszakos bűncselekmények aránya Londonban megemelkedett.

Tanesha, akinek a neve még nem lett hivatalosan megerősítve, 22:43-kor halt meg a Northumberland Park közelében, Tottenham-ben.

A rendőrség a helyszínen marad.

Tanesha egyik ismerőse úgy számolt be az esetről a BBC-nek, hogy egy autó hirtelen megállt az úton, miközben a lány a barátaival volt és valaki az autóból elkezdett lőni. A lányt próbálták megmenteni, sikertelenül.

David Lemmy, Tottenham munkáspárti parlamenti képviselője aggodalmát fejezte ki a londoni erőszakos bűncselekmények növekedése miatt, kifejezetten az ő körzetében.

A cikket szemlézte: Őri-Kovács Márton

komment
süti beállítások módosítása