2017. november 09. 13:41 - Danube Institute

Izraeli-ausztrál együttműködés a hadiiparban

ausztralia_izrael.jpg

Malcolm Turnbull jelenlétében írták alá a hadiipari együttműködést Izraelben, miután az ausztrál miniszterelnök találkozott Benjamin Netanyahuval Jeruzsálemben.

Az ausztrál kormányfő fogadása után a két kormányfő az országaikat fenyegető iszlamista terrorizmusról, a kibervédelem megerősítéséről és a két ország kölcsönös befektetéseiről tárgyalt. Turnbull beszámolója szerint a miniszterelnökök nézetei eltérőek voltak az iráni atomegyezménnyel kapcsolatban.

Turnbull a beershebai csata 100. évfordulójának alkalmából utazott Izraelbe. A miniszterelnök szerint Ausztrália és Izrael kapcsolatai erősek mind kormányzati, mind személyes szinten. Nyilatkozata szerint a két ország alapvető értékrendje megegyezik, ahogyan azonos a küzdő szellem is, amellyel az állampolgárok védelmezik ezeket az értékeket.

Netanyahu válaszában kiemelte a két ország közös, hosszú történelmét. Beszédét azzal zárta, a két nemzet sokkal mélyebben érti meg egymást, hiszen a béke, a szabadság és a demokrácia teremtményei. „Ez a barátság legalább egy évszázada tart”.

Szemlézte: Kiss Bíborka

komment
süti beállítások módosítása