2017. október 24. 15:01 - Danube Institute

Rappel Trump ellen

eminem.jpg

Nem ez az első eset, hogy az amerikai művészvilág nemtetszését fejezné ki Donald Trump intézkedéseivel és személyével szemben, ám a hírportálok szerint a négy és fél perces freestyle rapszöveg Eminemtől messze túltesz bármelyiken.

 

A 44 éves amerikai rapper szövege, amelyben többek között „rasszista nagypapinak” nevezi az elnököt, hatalmas port kavart.

Annak ellenére, hogy a detroiti származású Eminem nem először fejezi ki rosszallását Trump személyével, illetve az elnök támogatóival szemben, ezúttal még ennél is tovább ment egy lépéssel.

Eminem a saját rajongói között lévő Trump-támogatókat szólította meg a BET Hip Hop Awardson bemutatott szereplése után. „Bármelyik rajongóm, aki az ő [Trump] követője is, itt húzom meg a vonalat, vagy vele van, vagy ellene, és ha nem tudja eldönteni kit szeret jobban és megosztott amiatt, ki mellé kellene állnia, megteszem helyette ezzel” − nyilatkozta Eminem.

A rap maga is túlnőtt az eddig valaha nyillvánosságot látott Trump kritikákon. „Kamikaze, aki nukleáris holokausztot fog okozni”, „Számtalan borzasztó tragédia, mégis unatkozik és inkább twitter vihart kavar”, és még sok más provokatív és szélsőséges kijelentés hangzik el a nem egész öt perces fellépésen.

Szemlézte: Kiss Bíborka

komment
süti beállítások módosítása