2017. október 24. 15:31 - Danube Institute

Alaposan készült a merényletre a Las Vegas-i lövöldöző

las_vegas.jpg

Kézzel írott számításokat találtak a Las Vegas-i merénylő lakosztályában − közölte a CNN.

Ballisztikai számítások voltak azon a papíron, amit Stephen Paddock, a 64 éves iowai származású ingatlanügynök, a Las Vegas-i tömeggyilkos szobájában találtak. A férfi máig ismeretlen indítékból 2017. október 1-jén nyitott tüzet a koncertezni tartó utcai tömegre a Mandala Bay Resort Hotel 32. emeletének ablakából. A hatóságok szerint minden jel arra utal, hogy Paddock alaposan megtervezte a merényletet, ám indítéka a mai napig rejtély.

A feljegyzést a merénylő hotelszobájában találták meg a 23 lőfegyver, számtalan töltény és Paddock holtteste mellett. A hatóságok szerint a férfi önkezével vetett véget az életének, miután 58 embert gyilkolt meg és további közel ötszázat megsebesített.

Paddock neve úgy vonul be az amerikai történelembe, mint az a férfi, aki az Egyesült Államok eddigi legnagyobb tömegmészárlását követte el. A nyomozók közel 50 font (kb. 23 kilogramm) robbanószert találtak az elkövető autójában, és minden jel arra utal, hogy a férfi gondosan eltervezte a merényletet, ám sem a helyszínen talált bizonyítékok, sem Paddock múltja nem nyújt választ a kérdésre, hogy vajon mi visz rá egy nyugdíjas könyvelőt, hogy tüzet nyisson a Las Vegas Stripen hömpölygő tömegre.

Szemlézte: Kiss Bíborka

komment
süti beállítások módosítása